Kenzo Alvares tipt: House Dance - MUST #12

7 apr. 2021
658 Weergaven

House Dance heeft een speciale plek in het hart van danser en artiest Kenzo Alvares. De dansstijl, die voorkomt uit de housemuziek, is een is mix van vele stijlen, van salsa tot capoeira. De oorsprong ligt in de clubs in Chicago en New York, waar de stroming groepen samenbracht die in gescheiden werelden leefden. Op de dansvloer speelde afkomst, huidskleur en seksualiteit even geen rol en tot op de dag van vandaag is house dance voor Kenzo daarom een relevante vorm van communicatie en expressie.
#MUST #NPOCultuur #NPO2Extra
In MUST tippen podiumkunstenaars dingen die je volgens hen een keer gezien, gehoord of ervaren moet hebben. Een kunstwerk, muziekstuk of plek die hun raakt, inspireert of anders naar de wereld laat kijken.
NPO 2 extra, hét kanaal voor kunst, cultuur & documentaires.
Met non-stop voorstellingen, concerten, documentaires, films en programma’s over kunst & cultuur.
www.npostart.nl/npo2extra - KPN kanaal 88, Ziggo kanaal 222
De NPO opent het grootste podium van Nederland, gevuld met muziek, dans, theater en andere culturele producties die je niet wil missen. Corona raakt ons allemaal hard. De cultuursector heeft het ongekend zwaar. Er wordt in ons land heel veel moois bedacht, geoefend en gemaakt. Om te voorkomen dat alles ongezien en ongehoord blijft, is er NPO Cultuur. www.npo.nl/cultuur
Meer van de NTR? Volg ons op:
NLworld: nlworld.info/stream/vYIUfdklMDqUnl5GLjXZhA.html?view_as=subscribe?sub_confirmation=1
NPO Start: www.npostart.nl/
Instagram: instagram.com/omroepntr/
Facebook: facebook.com/ntromroep/

NLworld